Четирима души са пострадали при падане на ТИР от надлез по околовръстното шосе край Монтана снощи, съобщиха от "Гражданска защита" в града.

Към 18.30 часа снощи ТИР със швейцарска регистрация, който превозвал от Швейцария за София в ремарке 20-тонна машина за разстилане на асфалт, е направил маневра да избегне дупка на шосето.

От инерцията си ремаркето го е блъснало, окачването се е откъснало, камионът е счупил двойна предпазна мантинела и е паднал от надлез над ж.п. линия с височина 10-12 метра.

Двамата шофьори на ТИР-а, които са български граждани, са били с предпазни колани и са получили само охлузни наранявания. Ремаркето с тежката машина е останало на пътя, но е променило посоката си на движение и е блъснало идващ насреща автомобил "Опел".

Ранени са мъж и жена от Видин, които пътували към родния си град от столицата. Те също са настанени в монтанската болница, имат счупвания. Двата автомобила са със сериозни материални щети.

Шофьорите им не са употребили алкохол, заявиха от полицейската дирекция в Монтана. Падналият до ж.п. линията ТИР не пречи на преминаването на влаковете по линията Монтана-Бойчиноновци-София. Днес той ще бъде изваден с техника на "Гражданска защита".