Отборите на Балкан и Политехника изиграха късно снощи най-качествения и "баскетболен" двубой от началото на САБЛ (Софийска аматьорска баскетболна лига) в дебютното му издание. Липсата на нерви, характерна за повечето срещи в надпреварата, феърплеят и добрите изяви на двата тима задържа интереса към срещата. Балкан, водени от Иван Гавалюгов, Христо Гергов и Веселин Тодоров, игра в познатия си грамотен, спокоен и зрял стил, а сърцатата игра на Политехника и раздаването им до самия край направи срещата наистина зрелищна и оспорвана.

Балкан имаше проблеми до полувремето и даде шанс на противника си да натрупа преднина от 11 точки след силна игра на Йордан Георгиев и отлично включване от пейката на Димитър Ганчев. В редиците на ботевградчани липсваха Мирослав Ралчев и Станислав Воденичарски, което даде допълнително предимство на символичните гости. След почивката обаче брилянтното трио Гавалюгов-Гергов-Тодоров се развихри и възвърна контрола над двубоя още в средата на третата четвърт. В самият край на срещата Политехника изоставаха с три точки и имаха шанс да стрелят, но Станислав Савев не избра оптималния вариант.

Така в крайна сметка Балкан - Политехника 97-92 (22-23, 43-51, 74-77) 

За Балкан Христо Гергов и Иван Гавалюгов записаха дабъл-дабъли. Гергов вкара 26 точки и овладя 18 борби, а Гавалюгов изнесе поредния си добър мач и завърши с 10 асистенции и 19 точки. Веселин Тодоров записа 23 точки и подаде 7 пъти за кош нва съотборниците си. Със 17 точки е Тодор Петров, Данчо Тодоров отбеляза 10, Мишо Михайлов завърши с 2.

Реализаторът на Политехника Йордан Георгиев реализира 24 т, а Савев добави 21. Отлично се включи Димитър Ганчев, който за 14 минути записа 14 точки, 4 борби и 4 отнети топки. Орлин Атанасов вкара 17 точки.

Така Балкан запази лидерството си и определено е фаворит в САБЛ, като допусна минимална загуба от тима на Найки. За Политехника това е втроа загуба в надпреварата.