Десетки гости на комплекс „Правешки ханове” днес присъстваха на тържественото освещаване на младото вино реколта 2009 на известната бутикова изба „Тодоров”. Отец Борис освети новата реколта, припомняйки  думите от евангелието, че „виното е за здраве и радост, не за упиване”.
Лично собственикът на изба „Тодоров” Иван Тодоров поздрави гостите и ги прикани да дегустират богатата колекция от бутикови вина с марката „Todoroff”.  Във винарната на комплекс „Правешки ханове” има 11 бъчви със специално селектирани вина, които бяха предоставени за дегустация от гостите на тържеството.
„Идеята ни е празникът на младото вино да се превърне в традиционен” – заяви собственикът на „Правешки ханове” Петко Данчев.
Сред гостите на празника бяха бившият председател на Народното събрание и посланик на България в Япония акад. Благовест Сендов, Пламен Вачков,  Олимпи Кътев, много от българските членове на Европейския орден на виното. Художникът Румен Статков бе жури на импровизирания конкурс за рисунка, а самият той подари на домакините „Портрет на младото вино”, което той изобрази като млада девойка.
В програмата участваха ансамбъл „Българе”, трио „Сопрано”, дуо „Роял” и много други изпълнители.