Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) снема доверието си от заместник-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров. В декларация на СФСМВР, разпространена до медиите, се казва, че СФСМВР няма да приеме по никакъв начин и под никаква форма разговори с МВР, в които политическото ръководство е представлявано от зам.-министър Павлин Димитров. СФСМВР няма да възобнови участието си в Съвета за социално партньорство (ССП), докато съветът работи по настоящия си правилник и се ръководи от зам. министър Павлин Димитров.
„Дейността” на зам. министър Димитров като председател на Съвета за социално партньорство в МВР доведе до блокиране на структурата и непрекъснато отлагане на проблемите във времето (справка протоколите от заседанията на ССП), което стана причина за разпадането на ССП поради напускането на СФСМВР и останалите три синдиката в системата на МВР, се посочва в декларацията.
От СФСМВР са възмутени, че преди една година тогава главният секретар на МВР Павлин Димитров ги е подкрепил и е заявил, че изцяло застава зад справедливите им искания. „Нашите искания не са се променили”, пише в текста.