И четирите отбора на ОУ "Н. Й. Вапцаров" станаха победители в завършилия тридневен Коледен турнир по баскетбол за ученици от 4 до 7 клас. Голяма част от децата от училището тренират организирано в подрастващите формации на "Балкан" и затова тяхното превъзходство не е изненадващо. Радващо е, обаче, че в турнира се включиха с отбори училищата в Скравена - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", и ОУ "Отец Паисий" от Врачеш. Но въпреки че не бяха достатъчно равностойни на децата от Ботевград, за всички тях бе видимо интерересно и те се забавляваха искрено.  За съжаление от ОУ "Любен Каравелов" в Трудовец не представиха отбор, но със сигурност ще се включат в някое от следващите ученически баскетболни прояви.

Във финала при най-малките - четвъртокласниците, се срещнаха два отбора на "Вапцаров". С 20-12 победи първият. В мача за третото място между отборите от други две училища от Ботевград - ОУ "Васил Левски" и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с 18-11 се наложиха  децата от "Левски", водени от признатия майстор Марин Романски.

В другите три финала - при пети, шести и седми клас, се срещнаха отбори на "Вапцаров" и "Левски". "Вапцаровци" победиха и в трите двубоя - при петокласниците с 30-5, щестокласниците с 52-28, при седмите класове 46-19. В срещата за третото място при шести клас отборът на ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" се наложи над момчетата от Скравена с 30-2.

Всяко едно момиче и момче от отборите финалисти получи като коледен подарък по една тениска. А на всеки клас бе подарена по една нова баскетболна топка - всичко това осигурено от организатора БК Балкан. За победителите, разбира се, имаше и купи.