Испанският колос Реал Мадрид замисля да взриви трансферния пазар и през новата 2010 година. Кралският клуб приготвя мегаоферта, с която да си осигури подписа на английския национал Уейн Рууни. Според "Дейли Стар" нападателят е трансферна цел №1 на "лос бланкос" за зимата, като от Реал за готови да дадат 68 милиона евро на Манчестър Юнайтед за Рууни.

По тази начин Кристиано Роналдо може да се събере отново с Рууни, само половин година след преминаването си в Мадрид от Театъра на мечтите. Както е известно, Рон и Рууни бяха в основата на новата вълна от успехи на Юнайтед, но през миналото лято "червените дяволи" не устояха на предложените от испанците 80 милиона паунда и продадоха португалското крило за рекордната сума.

По информация на "Дейли Стар" генералният директор на Реал Хорхе Валдано е предложил клубът да се цели главно в Серхио Агуеро, но президентът Флорентино Перес е бил категоричен, че иска да види още през тази година Уейн Рууни на "Сантиаго Бернабеу". Роналдо от своя страна също е окуражил боса си, че англичанинът ще пасне идеално в схемата на гранда от испанската столица.