Двама банкови обирджии взеха "престижната" награда Дарвин за 2009 година, съобщи агенция Ананова.
Те се опитали да взривят банков трезор, но сложили толкова експлозив, че освен трезора взривили самата банка, както и самите тях.

Когато полицията пристигнала на местопръстеплението намерили единият крадец с тежки наранявания и изгаряния. Той бил веднага транспортиран в болница, но починал от раните си няколко часа по-късно.

Следователи първоначално приели теорията, че неговият съдружник е избягал, но дванайсет часа по-късно остатъците от тялото му били изровени сред останките.

Ежегодните награди Дарвин се присъждат на онези, които умират по най-нелеп начин.

На второ място е поставен Шон Мотеро, който докато бил заклещен в задръстване във Флорида, му се доходило до тоалетна. Тъй като нямало на близко подходящо място, на което да се облекчи, той прескочил близката ограда, но там го очаквала неприятна изненада.

30-годишният американец някак си забравил, че се намира на мост, и че зад стената няма нищо освен приятен полет надолу.

Третото място е за първата жена, кяото е номинирана за наградите. Розан Типет карала своя мотопед към излязла извън коритото си река, въпреки множеството знаци, които предупреждавали за опасността.

За нейно щастие била спасена от полицията, но минути по-късно тя се върнала, за да извади мотопеда си. Това било и последното й действие на земята, преди да се пренесе на едно по-добро място.