Отборът на Манчестър Сити спечели с 2:1 срещу Манчестър Юнайтед в първи полуфинален за Карлинг къп. Българските национали Мартин Петров и Димитър Бербатов, които играят съответно за Сити и Юнайтед не взеха участие в двубоя.

В началото домакините от Сити приеха играта в своята половина и на моменти се създаде впечателение за сериозно превъзходство на гостите.

След десетата минута "червените дяволи" наистина се пренесоха малко по-трайно пред Шей Гивън и резултатът не закъсня. В 17-ата минута Валенсия овладя отдясно, подаде пред вратата на Рууни, чиито удар бе избит от Гивън, но отскочилата топка бе довкарана от Райън Гигс за 0:1.

Последваха 20 скучни минути, до 37-ата, когато зрителите видяха първи удар в очертанията на вратата на Ван дер Саар. Отправи го от 30-на метра Найджъл де Йонг.

При липсата на най-креативния си играч - Димитър Бербатов, пропуснал мача заради контузия, Манчестър Юнайтед в този момент започнаха да издишат в средата на терена и в предни позиции и това продължи до края на полувремето.

В 40-та минута Рафаел Да Силва фаулира в наказателното поле Крейг Белъми и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Карлос Тевес, който със силен удар изравни - 1:1.

Юнайтед започнаха активно втората част. В 49-ата минута дълъг пас изведе Уейн Рууни зад защитата, но ударът му беше избит от Шей Гивън. Последваха няколко разбърквания на отсрещната врата, за да дойде 59-ата минута, когато отново Гивън измъкна Сити след удар с глава на Гигс.

Групова грешка в защитата на Юнайтед в 65-ата минута позволи на Компани да центрира от ъгъла на малкия пеналт, а пред самата врата Тевес с глава не сбърка за 2:1.

Зашеметените в тия минути "червени дявили" като по чудо не инкасираха още един гол в 69-ата минута, когато след удар на Райт-Филипс Ван дер Саар се намеси отлично.

Последните минути обаче бяха изцяло за гостите. В 77-ата минута Рууни отново не успя да се справи сам срещу Гивън, а в опита си да завърши атаката, резервата Майкъл Оуен с ужас видя как след като елиминира вратаря, Ричардс избива от голлинията. Гивън се превърна в абсолютен герой за Сити в 80-ата минута, когато изби в корнер пореден шут на Рууни.

Антонио Валенсия пропусна в 87-ата минута да изравни, след като не успя да засече прострелно центриране отляво на Патрис Евра. Във втората минута на продълженито Гивън отново се изяви блестящо след удар в долния десен ъгъл на Рууни.

Реваншът между двата клуба ще се играе на "Олд Трафорд" на 27 януари.