За мъжкия баскетболен отбор на Балкан могат да се открият любопитни данни, нямащи обаче нищо общо  със статистическите показатели от изиграните мачове. Достатъчно е да се погледнат рождените дати на играчи и треньори, за да се види,  че немалка част от тях са родени под знака на Водолея.

Най-ранният Водолей е Данчо Бозов. На вчерашния 25 януари той навърши 31 години и снощи се отчете със стилна почерпка след вечерната тренировка. Днес пък рожден ден има новият сърбин Мариян Тасич. А утре, на 27 януари, е 30-годишният юбилей на бившия му съотборник в румънския Търговище и настоящ в Балкан Илко Нанев.

Първи в списъка на февруарските Водолеи е Андреан Алипиев, който е роден на 9 февруари. Ден по-късно ще трябва да черпи неговият треньор в дублиращия тим Мишо Михайлов, който е и асистент на Клечков в мъжкия тим, а същевременно  и изпълнителен директор на БК Балкан. На 11 февруари пък с една година по-мъдър става и корифеят Марин Яцински, за него е излишно напомнянето, че трябва да се отчете солидно.

Астролозите характеризират Водолеите като изключително можещи и творчески личности, силно разкрепостени и свободолюбиви, но и от време на време непостоянни. Звездочетците обаче не казват категорично дали въздушният знак на тази зодия дава отпечатък върху цялостното представяне на отбора Балкан при първото му участие в лигата.