През втория полусезон на НБЛ Георги Давидов ще играе за Балкан. Това стана ясно късно снощи, когато играчът и ръководството на "зелените" постигнаха предварително съгласие. Очаква се още днес двете страни да сложат подписите си под договор до края на сезона. Тази сутрин роденият през 1976 г. баскетболист ще направи първа тренировка с новия си отбор.

Досега 205 сантиметровият център носеше екипа на "Рилски спортист", но преди дни бе освободен заедно с Ламонт Джоунс. Първоначално името му се спрягаше за ново попълнение на Черно море, но след напускането на Ерик Уеб варненци предпочетоха да привлекат Хрисимир Димитров от обхванатия от финансова криза тим на Спартак Плевен.

В своята богата кариера Жоро Давидов е бил играч още на ЦСКА и Лукойл Академик. Миналия сезон игра в първенството на Швейцария и след завършването му дойде в Ботевград да поддържа форма с Балкан. Сега отново ще бъде заедно с бившия му съотборник от ЦСКА и добър приятел Данчо Бозов. Очаква се Давидов да бъде картотекиран преди края на трансферния прозорец, който затваря в събота, и още същия ден да дебютира със зеления екип при гостуването на Евроинс Черно море.

Снимка: gong