В контрола, играна днес на изкуствения терен на стадион "Георги Аспарухов",  "Балкан" победи дублиращия тим на "Левски" с 4-2. В този мач старши треньорът на гостите Стоян Коцев не можеше да разчита на две основни фигури - Иван Редовски и Димитър Кръстев, които са контузени.

Началото на срещата бе за домакините, които играха по-добре и поведоха с 2-0, при който резултат завърши и първото полувреме. През второто обаче футболистите от втородивизионния тим надиграха напълно своите съперници. Благодарение на три сполучливи смени с влизането на Цветелин Ралчовски и двамата плевенчани Станислав Иванов и Тихомир Тодоров те успяха да обърната резултата от 0-2 до 4-2 само за 45 минути.

Още в самото начало бившият национал Мариян Христов отбеляза хубав гол с удар от въздуха и намали на 2-1. Шест минути по-късно Мариян бе съборен в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, но Петър Петров не бе точен от бялата точка. Въпреки пропуска "зелените" продължаваха да създават голови положения и централният бранител Йонко Пейков изравни. 3-1 за Балкан направи  Петър Лаков, за когото това е втори пореден гол в проверките, а крайното 4-1 оформи Цветелин Ралчовски.