За броени часове полицаи от РУМВР-Луковит задържаха баща и син, похитили младеж.
Двамата отвлекли 24-годишния мъж заради дълг на брат му, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера към 16 часа 27-годишен мъж от Ябланица съобщил в РУ МВР-Луковит за отвличането на брат му.

По думите му, братът бил похитен в Ботевград заедно с автомобила му „Фолксваген Голф 2"  с пазарджишка регистрация.
По негова информация, брат му щял да бъде освободен в луковитското с. Петревене само срещу откуп.

След сигнала незабавно е формиран екип от служители на РУМВР-Луковит, които предприели издирване.
Малко по-късно, в с. Петревене е забелязан паркиран фолквагена, а край него се навъртали двама от селото - баща и син съответно на 44 и 24-годишна възраст.

В лекия автомобил полицаите открили търсения брат - 24-годишен от Ябланица, който потвърдил, че е бил отвлечен от бащата и сина. Двамата незабавно са задържани в РУ МВР-Луковит.

В хода на разследването те  разказали, че  братът на похитения им дължи 500 лева за сключена между тях сделка преди около 8 месеца. Бащата и синът срещнали в Ботевград двамата братя и техен приятел, които пътували в пазарджишкия „Фолксваген".

Принудително ги отвели до офис на застрахователна компания в Ботевград, където младият мъж със заплахи и побой бил принуден да подпише "запис на заповед", с която се задължава да плати на двамата 1500 лева.

Пред офиса единият от похитителите взел от длъжника портфейла му с документи за личната му кола „Фиат Типо", личната карта на съпругата му и мобилен телефон.

Похитителите и похитените се придвижили до с. Петревене, като по пътя изоставили по-големия брат и му наредили да им предаде колата си, за да освободят брат му.

Образувано е досъдебно производство, а бащата и синът са задържани за срок от 24 часа в РУ МВР-Луковит. Работата по случая продължава. За случая е уведомена прокуратурата.