Криминалистите в Сандански разследват тежко сексуално посегателство над момченце на 2 години и 8 месеца. В полицейското управление в курортния град са задържани за разпит родителите на малкия Александър Тасев. Бащата на детето е на 38 години, а майката на 22, те са българи, но от дълго време са клошари, съобщиха от полицията.

Момченцето е прието в тежко състояние в столичния институт "Пирогов" със спукан пикочен мехур и разкъсан ректум, съобщи хирургът д-р Христо Пседарски, който е извършил много сложна и животоспасяваща операция на детето. Александър е в Детската реанимация. Състоянието му към този момент е стабилно, съобщиха от лечебното заведение.

Криминалистите предполагат, че момченцето е жертва на сексуално насилие. По време на разпит в полицията, двамата родители са дали показания, че то отдавна е имало здравословни проблеми и неведнъж било настанявано за лечение с кръвоизлив в болницата "Свети Врач" в Сандански.

Досега не е постъпвал сигнал за възможно домашно насилие, съобщи за Дарик председателят на Държавната агенция за закрила на детето Надя Шабани, която назначи проверка за изясняване на обстоятелствата, при които е пострадало момченцето. "Това, което ще направим, е да видим в Отдела за закрила на детето към Агенцията за социално подпомагане дали случаят е бил отворен. Има становище, че детето е с хронично заболяване в корема, което може да предизвиква такива кръвоизливи. Трябва да видим дали е имало конкретен сигнал, който да дава основателни данни за съмнение, че са извършени такива действия с детето", коментира Шабани. В случай, че бъдат констатирани нарушения от страна на социалните работници, председателят на Агенцията за закрила на детето ще настоява за дисциплинарни наказания.