След като видяхме малка част от корпуса на първия телефон на Puma, вече сме готови с повече подробности за устройството, които се появиха с официалното му представяне.

То е произведено от Sagem, има необичаен и стилен външен вид и добавя соларен заден панел за осигуряване на енергия.Техническите му характеристики съвсем не са като тези на фешън телефон - т.е. освен да привлича погледите може да се ползва и за други, полезни неща.

Има 2,8" сензорен капацитивен дисплей с QVGA резолюция, 3G възможности, 3,2МР камера с LED светкавица и допълнителна камера за видеоразговори, FM радио, microSD слот, 3,5 мм аудиоизход и акселерометър.

Освен това добавя GPS приемник, педометър и компас от които се възползват различни спортни функции. Устройството разполага дори с виртуална пума, наречена Дилън и има музикален плеър даващ възможност за правене на скречове със заредените песни.

Продажбите на Puma Phone в Европа ще започнат през април, като ще се предлага от различни мобилни оператори и в онлайн магазина на Puma.