На 25 февруари, четвъртък, от 18 часа в кино „Форум” ще бъде националната премиера на българския игрален филм „Раци” на режисьора Иван Черкелов. Ботевград е един от общо 20-те български града, в които ще се състои едновременно премиерната прожекция в страната.
Филмът разказва историята на двамата приятели - Доката и Дебелия - опитващи се да изкарват прехраната си със случайни занимания и така се оказват въвлечени в криминалната борба на две враждуващи бизнес групировки. Вкопчени като раци в примамките, които всекидневието непрекъснато предлага, героите сами определят съдбата си - изпълнявайки безобидни на пръв поглед поръчения, двамата приятели се озовават накрая един срещу друг.
Главните роли във филма се изпълняват от популярните млади актьори Филип Аврамов и Валери Йорданов, а ролите на бизнесмените, които се намесват случайно, но фатално в живота им, са изиграни от Рангел Вълчанов и Николай Урумов. Участват още Евгения Баракова, Красимир Доков и Слава Дойчева.
Специален гост на премиерата в Ботевград ще бъде част от творческия екип на филма и след прожекцията зрителите ще имат възможност да разговарят с актьорите.
Билети се продават на касата на кино „Форум”. Цената е 3 лева.