Според кмета Георги Георгиев Медицинският център върви  към закриване, тъй като джипитата и лекарите-специалисти, които работят в него, не си изпълняват задълженията към общината като наематели. Досега общината е платила 20 000 лв. по съдебни дела, които лекарите са спечелили срещу решениа на ОбС за увеличаване на наема на кабинетите, съобщи градоначалникът на сесията на ОбС.

Съветникът адв.Виктор Велчев изрази мнение, че има вероятност общината да претърпи санкции, ако не приеме отчета на медицинското дружество в законовия срок, за да бъде публикуван в Търговския регистър. В тази връзка той предложи да се приеме отчета като информация, но да не се освобождава от отговорност управителя на Медицинския център д-р Наталия Борисова.

Съветникът Цветан Коцев от БСП направи предложение отчетът на Медицинския център да бъде върнат за доработка. То бе подкрепено от ОбС.

Кметът Георги Георгиев съобщи пред местните депутати, че след една- две седмици изтича срокът на договора за управление на д-р Наталия Борисова, но той няма да внесе докладна за удължаването му. “Отиваме към закриване на Медицинския център”, каза в заключение по тази точка от дневния ред градоначалникът.

Георги Георгиев предложи на шефа на болницата д-р Филев да направи медицински център, който да е звено към болницата, а така също и спешен кабинет, който да работи 24 часа в денонощието.