Служители на столичния КАТ са се оказали с източени банкови карти, след като са теглили пари от банкомат в салона на КАТ, в столичния квартал "Дървеница", научи Дарик.

Инцидентът е станал преди повече от две седмици. Няколко от полицаите, работещи в КАТ, решили да теглят пари от устройството. Часове по-късно са получили обаждане от банката, че цялата наличност по картите им липсва.

Вероятно банкоматът е бил "хакнат" от измамници, предположиха пострадали служители, пожелали анонимност. По информация на Дарик, ужилените служители все още не са получили източените си пари обратно от банките. Полицаи заявиха, че са писали обяснения за станалото.

Инцидентът се разследва. От МВР съобщиха официално, че не знаят за подобен случай, но ще го разследват.

Междувременно при акция на ГДБОП бяха задържани петима души, които са теглили пари от чужди сметки. Операцията  е била  проведена в София, Банкя и Елин Пелин. Претърсени са 13 адреса, в които са открити и иззети над 330 карти с магнитни ленти, 4 компютърни конфигурации, 16 лаптопа, 40 флаш памети, части от устройства за манипулиране на банкомати, списъци с лични данни на граждани и банкова информация. Намерени са множество мобилни телефонни апарати, СИМ-карти, пушка "Маверик", пистолет "Глог" и боеприпаси. Единият от задържаните има присъда в Германия за подобни престъпления.