Над 600 лв. местни данъци плати тази сутрин кметът на Разград  Денчо Бояджиев. Кампанията се открива днес и градоначалникът бе първият клиент на служителите от дирекция "Местни данъци и такси".

15 минути отне на служителката от дирекция "Местни данъци и такси" да сметне налозите на шефа си. През това време Денчо Бояджиев успя да подари мартеници на журналистите.

За две коли, апартамент, къща, кантора, гараж, магазинно помещение, имот на съпругата и 1/12-та част от апартамент кметът на Разград плати общо 664,94 лв. Прибра си и рестото от 6 стотинки. Градоначалникът припомни, че имотите са придобити преди да стане кмет, когато е работел като адвокат

„Не само винаги в срок, а винаги един от първите. Не може да изискваш от другите да си плащат данъците, а ти да не си ги платил. При плащане до 30 април данъкоплатците ползват 5 процента отстъпка", припомни шефът на дирекция "Местни данъци и такси" Пешо Димитров.

Миналата година събираемостта на местните налози е била 77%, очакванията са и тази година да е толкова или с процент повече. Дай Боже, да си провлачим краката и след нас да стане голяма опашка, пожела си кметът на Разград.

Повечето местни данъци и такси в община Разград запазиха миналогодишните си размери, от 1,5 промила на 2 промила бе увеличен данък сгради.