Вече е ясно кога ще се състои старта на „Big Brother family" - 22 март, понеделник. В продължение на 12 седмици съквартирантите ще се надпреварват за зрителския вот и голямата награда от 200 000 лева, семеен автомобил и апартамент в центъра на столицата.

„Big Brother family" ще бъде социален експеримент. Избраните участници са представителна извадка на българските семейства, които ще се опитат да покажат какви са съвременните фамилни ценности, как са разпределени семейните роли на мъжа и жената, кой държи дистанционното и има ли война за капака на тоалетната чиния...

Участниците са разделени на 5 типа според финансовия им статус - богаташи, заможни, средна класа, бедни и на ръба на оцеляването.

Всички те, докато са в предаването, ще получават заплати, еквивалент на доходите им в реалния живот. Влияние върху семейния бюджет ще оказва успехът при изпълнението на мисиите в Къщата.

Самата къща ще изглежда по начин, който зрителите досега не са виждали. Освен обичайните общи помещения и спални, съквартирантите ще разполагат с ресторант, бар, студио за красота и магазин.

Съвсем официално, и при това всеки ден, ще влизат външни лица - сервитьори, бармани, козметици, фризьори, продавачи.

Това са хора с работно време и съответно месечно възнаграждение, чието официално работно място е Къщата. Кой и колко често ще може да се възползва от техните услуги, ще зависи от финансовото състояние на семействата.

Ники Кънчев - водещият с най-голям  опит в „Big Brother", отново ще бъде на сцената като домакин на живите предавания.