Тимът на Литекс записа много важна победа в борбата си за титлата. Ловчанлии биха с 3:0 Левски в дербито на 18-ия кръг на "А" група. Със загубата си пък "сините" се отдалечиха сериозно от първото място в класирането. 

 Всичко по-интересно в мача се случи през първото полувреме. В 30-ата минута падна и първото попадение в мача. Дока проби добре от дясно и с хубав и премерен удар от около 25 метра успя да открие резултата.

 Малко по-късно бранителят на Левски Веселин Минев беше фаулиран от Радостин Кишишев в наказателното поле, но съдията Стефан Спасов не отсъди дузпа.

 Минутка преди края на полувремето гол на Левски беше отменен заради засада на Христо Йовов. На повторенията се видя, че съдията отново допусна грешка. Секунди по-късно Ивелин Попов завърши добра атака на "оранжевите" и покачи на 2:0, като след гола си се зарадва с вкарването на друга топка на терена, но не получи втори жълт картон.

 През втората част двубоят премина на по-бавни темпове, като арбитърът Стефан Спасов даде много жълти картони и за двата тима, което логично доведе и до изгонването на двама футболисти. В 74-ата минута Петър Петраш получи втори жълт картон и остави "сините" с човек по-малко.

 В 87-ата минута Сандриньо намери много добре непокрития Янев, който с хубав удар прати топката в десния ъгъл на вратата на Петков за крайното 3:0 в полза на Литекс. Секунди по-късно Георги Сърмов получи също втори жълт картон и също беше изгонен. Така в двата си мача с "оранжевите" за сезона Левски завършва срещата с двама играчи по-малко.

 С победата си Литекс са на първа позиция с 41 точки. Левски са четвърти с 32 точки.