Трима непълнолетни, нападнали и ограбили самотноживееща възрастна жена в с. Малки Искър, били задържани след бързата реакция на  етрополски криминалисти. В събота вечерта 88-годишната Н.Н. сигнализирала по телефона за нахлули в дома й маскирани, които я притиснали с юргана към леглото и претършували цялата й къща. Когато избягали, жената установила, че й липсват 9 лв., откраднати от чекмеджето на масата в кухнята.
Работата по разкриване на престъплението била затруднена от факта, че потърпевшата оправила неразборията в помещението. В хода на разследването полицаите стигнали до вероятните извършители – момчета на 16, 15 и 14 години от ромската махала на селото. Непълнолетните доброволно предали 4 лв. от ограбените пари, другата част проиграли на комар.
Децата били доведени в РУ-Етрополе. След обяснения пред инспектор от Детска педагогическа стая, непълнолетните били предадени на родителите. До момента момчетата не са познати на инспекторите от  Детска педагогическа стая. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Софийска окръжна прокуратура.