Рилски спортист (Самоков) си върна на Левски за загубата във финала за купа България Леденика. Тимът от Самоков  се наложи при домакинството си с 89:75 в първия четвъртфинален двубой от Еврохолд Балканската лига. Най-резултатен за домакините беше Травис Питърсън, който отбеляза 30 точки, а капитанът Александър Груев и Симеон Найденов добавиха съответно по 17 и 19 точки. Последният овладя и 11 борби. За "сините", които трябваше да играят без най-добрия си реализатор Арън Харпър, Златин Георгиев и Боби Фрейзър завършиха с по 16 точки, а Георги Чековски се отчете с 13, но и това не помогна на момчетата на Константин Папазов да предотвратят загубата.

В началото на двубоя двата тима бяха равностойни, като често сменяха лидерството си. До края на първите десет минути обаче възпитаниците на Александър Тодоров успяха да наложат своя стил и дори натрупаха аванс от 5 точки - 27:22 след отлична игра на капитана Александър Груев и Питърсън. В началото на втората четвърт самоковци продължиха да играят по-добре и увеличиха преднината си на 9 точки - 32:23.  Последва "стягане" в редиците на "сините", които наваксаха до 31:34.В края на полувремето обаче Груев и компания отново се разиграха и наптрупаха предимство от 9 точки преди второто полувреме - 53:44.

Домакините продължиха с вдъхновената си игра и в началото на второто полувреме и благодарение отново на Питърсън и Груев  разликата скочи на 16 точки - 48:64. В началото на решителната четвърта част Рилски спортист вдигна разликата на 17 точки - 78:61.