Самоубийствено нулево равенство бе фиксирано в 161-ото издание на Вечното дерби между Левски и ЦСКА. Загубените две точки отдалечиха "червените" на 8 пункта от лидера в "А" група Литекс, а Левски утежни положението си в борбата за виза за Лига Европа.

Първото полувреме бе изключително слабо и в него не бе регистриран нито един точен удар към която и да било врата. Играта и на Левски, и на ЦСКА се състоеше от по няколко подавания в собствената половина и ритане на топката в противниковата. Възпитаниците на Гонзо и Андоне така и не съумяха да свържат достатъчно пасове, за да достигнат до удобна позиция за стрелба.

В 17-ата минута Бардон изведе Йовов зад гърба на "червената" отбрана, но нападателят замота топката между краката си и в крайна сметка загуби нейното притежание.

В средата на първата част Шакиб Бензукан застраши собствения си вратар Георги Петков, изчиствайки силно в корнер покрай вратата на Левски.

В 38-ата минута нервните изблици на терена посъбудиха играчите и феновете. Панку проби в наказателното поле и се хвърли в очертанията му. Това провокира кратка разправия между "сини" и "червени", която завърши с жълт картон за Панку.

През второто полувреме картината се промени и двата тима заиграха по-агресивно. ЦСКА имаше повече положения и владееше по-дълго топката.

Шест минути след подновяването на играта Бардон подаде към непокрития по дясното крило Николай Димитров, който обаче се препъна и не можа да направи качествено отиграване. В ответната атака Гранден направи първото хубаво изпълнение в мача. Французинът проби до дъгата на наказателното, стреля, но Георги Петков изби в корнер.

В 55-ата минута Гранден стреля по земя от удобен пряк свободен удар, но вратарят на Левки захлупи топката под плонжа си. Малко по-късно Гранден и Панку опитаха технични изстрели. Французинът бе блокиран, докато румънецът би много неточно.

В ответната атака Жоазиньо проби отляво, но ударът му бе отразен в ъглов удар .Йовов опита да вкара направо от корнера, но Чавдаров улови. След това Панку центрира към Гранден, който с глава прати в аут и направи поредния пропуск за ЦСКА.

В 80-ата минута Даниел Панку бе намерен от Янчев сам на границата на наказтелното, но нападателят на "червените" би неточно с десния крак.

Заключителният епизод от мача бе под контрола на ЦСКА, но натискът на "армейците" не доведе до нищо освен серия от центрирания. Реферът Антон Генов удължи играта с цели 7 минути след редовните 90. Причината е, че феновете на двата тима прекъснаха двубоя за кратко в началото на второто със своите димки и факли.

Допълнителното време не бе оползотворено и така Левски и ЦСКА завършиха при резултат 0:0 в едно от най-постните дербита в последните години. За сметка на слабите отбори звезда на терена бе главният арбитър Антон Генов, който бе безупречен. Арбитърът, който след края на сезона ще се "пенсионира" от съдийството, изсвири най-силното си от всичките десет вечни дербита.