Байерн Мюнхен постигна пълен обрат и победи ЧМанчестър Юнайтед  в драматичен 1/4-финален сблъсък от Шампионската лига, който се игра на "Алианц Арена" в баварската столица. Така домакините успяха да вземат реванш за загубата от англичаните на финала в Шампионската лига през 1999-та година.

Точен за "червените дяволи" днес бе Уейн Рууни още във втората минута на двубоя. За бававците в 77-та минута се разписа Франк Рибери, а Ивица Олич донесе победата на своя тим в продължението на инфарктния сблъсък.

Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заложи в нападение на головата машина Уейн Рууни, подкрепян от Нани и Парк по двете крила, а капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов остана на резервната скамейка до 70-та минута.

Двубоят започна ударно за гостите от Манчестър, които поведедоха още във втората минута след грешка в отбраната на Байерн. Защитникът на германците Мартин Демикелис се подхлъзна и падна в наказателното поле, а Уейн Рууни остана непокрит и откри с лекота с гол от съблекалнята за 1:0.

В 13-та минута Мартин Демикелис регистрира и първия удар към вратата на Ван дер Саар. В последвалата контраатака на "червените дяволи" страхотен пас на Пол Скоулс към Рууни застраши стража на Байерн, но до гол не се стигна и след добавката на Нани, при която кълбото мина на метър от дясната греда.

В средата на първото полувреме домакините се посъбудиха и започнаха да организират по-сериозни атаки към вратата на Ван дер Саар. В 21-та минута точен удар отправи и Рибери, но след рикошет стража на Юнайтед спаси и остави резултата непроменен.

Няколко минути по-късно отново френският национал подаде точно към Алтънтоп, но турският национал поведе по-силно топката и пропусна да отбележи при най-чистото положение за домакините. В 28-та минута баварците направиха втори непростим пропуск, след като намиращият се в наказателното поле Ивица Олич се размина с кълбото и не успя да разстреля стража на Юнайтед от близко разстояние.

В 39-та минута подаване на Дарън Флетчър към Уейн Рууни изправи на нокти "Алианц Арена" и само късметът спаси Бут от второ попадение в неговата врата.

Второто полувреме започна обещаващо за домакините, които организираха бърза атака, завършила с опасно центриране на Ивица Олич към Ван дер Саар. В 56-та минута Алтънтоп направи отлична самостоятелна изява в наказателното поле на Юнайтед, но късметът отново спаси вратата на холандския страж. Играта стана по-бърза, а домакините от Байерн определено започнаха да организират по-добре своите атаки.

В 70-та минута в игра се появи и българският национал Димитър Бербатов, който замени корееца Парк. Седем минути по-късно Франк Рибери центрира от пряк свободен удар и след  рикошет в голмайстора на Юнайтед Уейн Рууни, кълбото попадна във вратата на изненадания страж на "червените дяволи" и резултатът бе изравнен.

В 84-та минута Видич центрира с глава към вратата на Байерн, но гредата спаси  вратарят Бут от ново попадение. До края на двубоя двата тима си размениха по още няколко опасни центрирания, а драмата на "Алианц Арена" стана пълна, след като в продължението на двубоя Ивица Олич се разписа и донесе победата на своя тим с крайното 2:1.

Така Байерн записа третия си успех в общо 8-те сблъсъка с този съперник досега, като англичаните имат едва една победа от финала на Шампионската лига през 1999 година.

Реваншът между двата европейски колоса е следващата седмица на "Олд Трафорд".