237 човека остават без работа

Вчера във фирма “Б.А.М.” е проведено общо събрание, на което е съобщено от името на собствениците – Онаней и Саша Дросте и Урс Хагман, че тя прекратява дейността си в Ботевград. По неофициална информация собствениците не са доволни от икономическите условия за бизнес в страната. Те имат производства в други държави и ще насочат поръчките към тях.
От фирма “Б.А.М.” ще бъдат уволнени 237 човека, като в това число влиза и административно-ръководният персонал. От тях 141 човека изпълняват длъжността “оператор в шивашкото производство”. Във фирмата работят 220 човека от община Ботевград, а останалите са от Правец и Етрополе.
До този момент работодателят е спазил всички изисквания по трудовото законодателства за започване на процедура по масово уволнение. Тя влиза в сила от 3 май. 

"Б.А.М." развива дейност в Ботевград от 2005 година. Тя изпълнява шивашки поръчки предимно на търговски фирми за дрехи. Шивашката фирма ползва помещение на територията на Индустриална зона "Микроелектроника", за което плаща висок наем.