Пред Великден в събота започват мачовете от последния четвърти етап от размененото гостуване в Националната баскетболна лига. Балкан е домакин на Евроинс Черно море, а заради прякото излъчване на Канал 3 срещата ще започне в 19.30 ч.

При победа Балкан не само ще затвърди още повече третата си позиция във временното класиране, но и ще изпревари варненския тим при евентуален равен брой точки в редовния сезон. Досега балансът в мачовете между двата тима е 2 победи за Балкан и 1 за Черно море.

След изграния в сряда 21 кръг, в който Балкан победи като гост Черноморец Бургас с 95-68, а моряците бяха отнесени в Правец от Лукойл Академик със 105-79, зелените са трети с 11 победи и 10 загуби, докато Черно море заема шестото място с 8 победи и 13 поражения.

След загубата от шампионите програмата максимум, начертана от старши треньора на Черно море Даниел Димитров за три последователни победи, вече не може да бъде изпълнена. Остава програмата минимум, която се изразява в успех над Балкан в Ботевград. Не е известно дали колегата му от Балкан Петър Клечков е правил подобна програма, но със сигурност и Балкан ще излезе за победа в утрешнвия двубой.

Известни са и тримата рефери, които ще ръководят Балкан - Евроинс Черно море. Това са Марин Механджиев - старши съдия, Боян Алексиев и Младен Субашиев.