Състезателният характер на Big Brother Family започва. Първите номинации на шоуто предстоят в понеделник. По време на живото предаване от 20:00 часа съквартирантите ще се номинират за изгонване. Целият формат на шоуто е уникален, затова и принципа на номинациите също ще бъде такъв.

Всяко семейство ще трябва единодушно да номинира един съквартирант с две точки и един с една точка. Номинирани ще бъдат трите семейства, които са събрали най-голям общ брой номинационни точки. Най-интересното е, че номинираните семейства ще знаят заради кого повече са номирани - заради мъжът или заради жената.

Изненадата на вечерта ще бъдат линиите за позитивно гласуване, които продуцентите ще открият, след като се разбере кои са трите номинирани семейства. Чрез тях зрителите ще могат да спасят една от двойките и така ще останат две за изгонване в четвъртък. Съквартирантите обаче няма да знаят това. Времето за гласуване за спасяване ще свърши в 22:30 в шоуто на Иван и Андрей.

Участниците в тайната мисия Ива и Светлин ще напуснат къщата в понеделник. Те ще бъдат коментатори в студиото на Big Brother Live на първите номинации на семейния формат на предаването. Специално за зрителите двамата ще разкажат на живо какво е да живееш с бившия си в продължение на две седмици.

От няколко дни съквартирантите сериозно се вълнуват от предстоящите номинации. Това е една от често обсъжданите теми в къщата. Някой от двойките предполагат, че ще бъдат номинирани. Най-възрастната двойка - Чавдар и Радка Каменарови - не успя да намери общ език с останалите участници в шоуто и подозират, че заради това ще са едни от номинираните.