След две седмици на война и мир в къщата дойде време за номинации. По време на живото предаване в понеделник вечер се проведоха първите номинации в Big Brother Family.

Най-много точки събра семейство Цветанови. Ботевградчанинът, дразнител номер едно в къщата, Цветелин е виновник за негативния вот. Той провали две мисии и остави съквартирантите си без пари за храна, за което получи 11 точки.

Отвратителното отношение към бившата му жена Ива и общото им дете Мишел беше другата причина за номинирането му. Съпругата на Цветелин, Ванеса получи само 1 точка. Тя се присъедини към останалите преди седмица и беше номинирана, защото все още им е непозната и не се включва в живота в къщата.

Семейство Милеви са следващите номинирани за изгонване. В очите на съквартирантите си Боряна има ненормалното си самочувствие и маниер да се бърка навсякъде, да изказва мнение и съвети. Боян е смятан за груб и избухлив. Нервните му изблици, скорострелни ругатни и бърз говор му спечелиха прозвището „пелтек". Семействата в къщата са възмутени от отношението му към децата. Милеви спечелиха общо 5 точки за изгонване.

С равен брой точки бяха семействата Трифонови и Чипеви. Образцовата домакиня Корнелия и съпругът й Христо бяха номинирани като фаворити и потенциални конкуренти от семейство Милеви. Цветанови номинираха ятаците си Павлин и Сашка Чипеви, заради провалената им тайна мисия.

По-късно две от семействата бяха спасени от елиминации чрез позитивен зрителски вот. Зрителите на Нова телевизия спасиха семейство Цветанови - фитилът, който пали всичко и силните играчи Трифонови. Двете фамилии не са застрашени от изгонване, но няма да го разберат преди четвъртък. Как ще се отразят номинациите на семействата в къщата?

Ще променят ли номинираните съквартиранти нещо в поведението си, за да спечелят симпатиите на зрителите? Предстои да разберем...

Ива и Светлин напуснаха къщата на Big Brother Family. Да живееш с бившия си се оказа мисия невъзможна. Освен тях, с прегръдки от съквартирантите, беше изпратен и обожателя на красивата Елеонора - Николай. Той дойде от Дания, за да търси чувства, равносметка и любов, но не ги получи. Николай се оттегли от къщата, за да даде още време на любимата си да размисли за техните отношения.

Надеждата наистина умира последна! Николай смята, че Елеонора изпитва чувства към него, който умишлено не показва и се надява след излизането й, далеч от камерите, отношенията им да са различни.

 

През последните дни двама мъже се бореха за любовта на раздвоената красавица. Елеонора влезе в изповедалнята, за да даде категоричен отговор. Решението си тя сподели само с Big Brother. Или поне така си мислеше! Всъщност искрената й изповед видяха и чуха всички съквартиранти в къщата.

Оказа се, че нито един от двамата не е достоен за сърцето на принцесата. Единственото, което тя изпитва към съпруга си Давид е отвращение и съжаление. А чувствата на Елеонора към Николай са чисто приятелски и се изразяват в уважение. Само това не е достатъчно за Елеонора, за да е сигурна и спокойна за себе си и бъдещето на дъщеричката си.

Как ще продължи сагата Качанови? Има ли трети мъж в живота на Елеонора? Дали това не е причината за решението й, която премълчава?

Давид си обясни драмата между него и съпругата му с чисто материални причини. Според него жена му иска годежен пръстен и това ще наклони везната на нейното решение в друга посока.

За да му помогне да оправи отношенията със съпругата си, Big Brother предостави на Давид фамозен годежен пръстен от бяло злато с диамант. Едно предложение, придружено с много сълзи, молби, обещания и отговора на Елеонора гледайте довечера в дейли епизода на Big Brother Family!