Лионел Меси за пореден път доказа, че безспорно е най-добрият футболист в света и на практика сам победи Арсенал с 4:1, след като отбеляза и четирите попадения за каталунците, които се класираха за полуфиналите в Шампионската лига с общ резултат 6:3.

Двубоят започна великолепно за "топчиите", след като при скоростна контраатака Тио Уолкът намери Никлас Бендтнер и въпреки че първоначалният удар на нападателя бе париран от Виктор Валдес, датчанинът изведе лондончани напред при добавката. 

Радостта на гостите обаче продължи съвсем малко, тъй като Меси възстанови паритета с невероятно прецизен удар от границата на наказателното поле. Още преди почивката аржентинският гении оформи хеттрика си, като първо използва пас на Педро Родригес при разбъркване в пеналтерията на островитяните, за да обърне изцяло развоя на срещата, а след това прехвърли Мануел Алмуния, когато бе изведен сам срещу испанския страж.

През второто полувреме домакините намалиха темпото и Бендтнер и Томаш Росицки получиха две добри възможности за намаляване на пасива на Арсенал, но първо Габи Милито блокира датчанина, а чехът стреля над вратата.

В края на срещата Меси оформи крайния резултат след пореден изключителен самостоятелен пробив.