Изказванията на народните представители от БСП Драгомир Стойнев и Кирил Добрев на срещата-разговор с ботевградчани, която се проведе вчера в Ботевград, предизвикаха незабавна реакция от срана на Мартин Тинчев – зам.-областен управител на администрацията на София област и председател на ГЕРБ в Ботевград. Ето каво заяви той за botevgrad.com:

Излишно е да коментирам каквото и да е твърдение на депутата Стойнев или на който и да е отдепутатите на БСП. Ние живеем в България и знаем какво направи правителството на Станишев. Всички заедно ще си теглим последиците от управлението на БСП още дълго време. Смятам обаче за политически цинизъм някой да си играе с чувствата и страховете на хората. Точно такъв е случаят с твърденията на Стойнев, че няма Спешна помощ в Годеч и двама души са починали поради тази причина. Това е пълна лъжа. Нека Стойнев и Добрев да поставят този въпрос на председателя на структурата на БСП и здравната комисия в Годеч г-жа Зорка Александрова. Болницата в Годеч не е закрита, в момента наистина е в трудна ситуация, но Спешна медицинска помощ работи. Нещо повече - ползва две линейки, едната от които е подарена от президента на България Георги Първанов през 2006 г. Уверявам ви, че следим отблизо какво става с болницата и няма да допуснем хората в Годеч да се чувстват несигурни за здравето си.
Да спекулираш със здравето на хората и да използваш скръбта на близките на починалите е отвратително безочие. Между другото един от големите проблеми не само на Годеч, а и на цялата страна, е, че населението на България застарява и за съжаление възрастните хора един по един си отиват. Може би депутатът Стойнев трябва сам честно да си отговори къде са младите хора, защо голяма част от тях отдавна са напуснали страната.
Аз разбирам защо депутатите от БСП са толкова нервни. Защото кражбите на предишното управление продължават да излизат наяве, а наближават местните избори. Депутатите сигурно си дават сметка, че партията им е загубила безвъзвратно доверието на избирателите. Хората виждат какво се случи с икономиката на България, с техните лични доходи и сигурност при управлението на БСП. Накрая искам да припомня на Стойнев и колегите му, че рано или късно лъжата винаги лъсва.