Клуб “Хоро” към читалище “Христо Ботев” – Ботевград ще участва в четвъртия национален фестивал “Хоро се вие, извива”. Фолклорната надпревара ще се проведе утре в София. Организатор на фестивала е  читалище “Димитър Динев” в столицата.
Нашите представители ще участват с Ботевградско хоро. Програмата включва и надиграване на ръченица, като отделните клубове ще излъчат по две двойки, които да ги представляват. Критериите за оценка са: стил и характер на представените народните танци; автентичност;  душевност и атрактивност при изпълнение на хората; импровизация при надиграване на шопска и тракийска ръченица; масовостта не влияе на оценката на журито; хореографски разработки и композиции няма да бъдат поощрявани. За победителите са предвидени парични награди.
Клуб “Хоро” бе създаден към читалище “Христо Ботев” през октомври миналата година. Инициативата предизвика  голям интерес. В момента членовете на клуб “Хоро” са над 30. В определени дни от седмицата те се събират в читалището, за да изучават стъпките на българските народни танци и да играят хора за удоволствие.