Балкан постигна победа с 89-83 и дръпна в плейофната серия с 1-0. Успехът обаче въобще не бе лесен, а и едва ли някой си е въобразявал, че ще бъде иначе. На полувремето домакините имаха аванс от 5 точки - 50-45, но в третата четвъртина допуснаха съперникът им не само да ги застигне, но дори да поведе с 4 точки - 63-67 преди решителните 10 минути. Именно в тази последна част нашите бяха доста по-мобилизирани, изравниха само за една минута, а окончателното пречупване на варненци дойде 2 минути и половина преди края, когато поведоха с 6 точки - 80-74. Моряците се опитаха да се върнат с чести нарушения, но не успяха.


Йордан Бозов бе ключовата фигура в тази среща - той отбеляза 29 точки и бе точен в решителните моменти накрая. Отличен мач изиграха и Атанас Радев и Георги Давидов, завършили с по 19 точки. Силни прояви имаше целият отбор на домакините и затова победата - пред погледа на консултанта на националния отбор Светислав Пешич - е напълно заслужена.


За Евроинс Черно море най-резултатен бе Димтър Мираковски с 18 точки, Хрисимир Димитров има 17,  Уеър - 16.


Така Балкан - Евроинс Черно море 89-83 след първия мач. Втората среща е в сряда от 17.30 часа в зала Конгресна във Варна и според предарителната програма ще бъде предавана пряко по сателитния канал на БНТ.

Статистиката от мача:

http://www.fibalivestats.com/matches/939/01/95/97/81vpDuiYsnxjA/

Снимка: Любо Г. Лилов