Росен Барчовски е новият треньор на мъжкия национален отбор по баскетбол. Назначаването му слага край на сагата "Светислав Пешич", която шефът на федерацията Михаил Михов развиваше в няколко действия от януари досега.
В екипа на Барчовски влизат Георги Младенов и Любомир Минчев. Първият е треньор на младежкия национален тим до 20 г., а вторият води юношите до 18 г. Така ще има приемственост и уеднаквяване на методиката на работа в трите селекции.


Мъжете са без треньор от миналия септември, когато стана ясно, че Пини Гершон няма да поднови договора си с БФБаскетбол. Израелецът предложи за поста двама свои сънародници - Шарон Друкер и Одет Каташ, те обаче бяха определени като неопитни от президента Михов. Шефът на "Леденика" започна активен флирт с големия сръбски треньор Светислав Пешич, но той склони да бъде само консултант.


Миналата седмица Пешич даде голямо интервю за испанския вестник "Марка", в което не споменава дума за България.


"7 дни спорт" потърси Росен Барчовски за коментар, но той отказа да говори по темата. Шефът на Треньорската комисия към БФБ се съгласи само да прогнозира полуфиналните плейофи в НБЛ: "Независимо че Балкан и Рилски спортист отстъпват на съперниците си, ще дадат всичко от себе си. Не изключвам възможността ботевградчани да измъкнат победа в третия мач, но крайната победа ще е за Левски. Доколкото знам, за Рилски спортист може да играе Дейвид Бърджис и там е възможно да се получат по-завързани мачове. Той не блести, но е много важен в подкошието. И Левски, и Лукойл ще се стремят към чисти победи, въпреки че във финална серия се влиза по-лесно след трудни полуфинали".