На 22 и 23 май в Одрин се проведе Откритият шампионат на Турция в олимпийското таекуондо WTF. В него взеха участие  над 500 състезатели от 6 държави, сред които и България. Ботевградският клуб „Сунг Ри Атлантик” се представляваше от Цветолюб Илиев – мъже 68 кг., Тихомир Василев – 63 кг., Цанислав Димов – кадети 49 кг., Калоян Бинев – кадети 37 кг., Борислав Богданов – младежи 51 кг.


Шампион при мъжете стана Цветолюб Илиев, обявен от специалистите за един от най-техничните и прогресиращи състезатели. Цеко изигра 4 оспорвани мача, които бяха наблюдавани от многобройна публика. Без преувеличение може да се твърди, че в момента той е истинска спортна звезда в Турция.


 При кадетите с бронзов медал се окичи Цанислав Димов, на когото не достигна повече увереност в собствените сили, за да достигне финала в категорията си. По една победа постигнаха Борислав Богданов и Тихомир Василев. Тишо игра невъзстановен от мускулното разкъсване, което получи в началото на месеца. Не успя да участва другата ни надежда за медал – шампионът Владимир Далаклиев, на когото абитуриентския бал съвпадна с датата на състезанието.


 Българските представители водени от треньорите Пламен Трънски, Христо Михалчев и Васил Христев, се представиха отлично и се класираха първи в отборното класиране при мъжете и жените и втори в генералното класиране. Така по -малко от месец след като завоюваха отборната купа при мъжете и жените от Откритото първенство на Сърбия, българските състезатели направиха същото и в Турция.


Постижението е още по-ценно като се има предвид, че Турция е настоящият отборен европейски шампион по таекуон-до и винаги е разполагала с отлично подготвени състезатели.