41,420 кг хероин на стойност над 5.3 милиона лева задържаха митнически служители на Митнически пункт "Капитан Андреево".

Тази нощ при проверка на лек автомобил митничарите откриват скрити в облегалките на колата 42 пакета, увити в тиксо и съдържащи бежово прахообразно вещество.

При полеви наркотест веществото реагирало на хероин. Всеки от пакетите е с тегло около килограм, съобщават от агенция Митници.

Общата стойност на задържаната пратка е над 5.3 милиона лева по цени за нуждите на съдопроизводството.

В автомобила „Фиат" с турска регистрация пътували двама турски граждани - 50 и 48 годишен. Те обяснили пред митничарите, че пътуват от Турция през България за Румъния. И двамата са задържани.

Задържаният тази нощ хероин е най-голямото количество наркотично вещество задържано тази година на Капитан Андреево.

От началото на годината митническите служители са предотвратили повече от десет случая на контрабанда на хероин през българските граници.
Освен скрит в тайници, митническите служители често откриват наркотика и прилепен по тялото на пътници.

Финансовият министър Дянков специално благодари на митничарите, осуетили преминаването на дрогата през страната ни.

Искам да поздравя целия екип, участвал в разкриването на наркотика. Българските митнически власти за пореден път доказаха, че страната ни е надежден партньор и сигурна външна граница за страните от Европейския съюз.
Още веднъж поздравявам Агенция „Митници" за успеха и искам да кажа на всички наши служители, че стоя зад тях и ги подкрепям в борбата им с контрабандата,
заявява в писмото си вицепремиерът.