Бразилският плеймейкър на Милан Кака прибави към забележителната си колекция от награди и титли признанието за най-добър играч на 2007 г. на световната футболна федерация /ФИФА/.

25-годишният Кака остави след себе си Лионел Меси от Барселона и Кристияно Роналдо от Манчестър Юнайтед в годишната класация на треньорите на националните отбори и капитаните им.

"Тази вечер е наистина специална за мен", каза бразилецът.

"Когато бях млад, мечтаех да играя за Сао Пауло и само за един мач в националния отбор. Така беше, но в Библията е казано, че Господ ни дава повече, отколкото искаме и точно това се случи в моя живот", добави Кака.

След като бразилският плеймейкър получи признанието за най-добър играч на ФИФА, то при жените от Световната централа в Цюрих същото отличие получи неговата сънародничка Марта.

Отличието за най-добрата футболистка за 2007 година бе спечелено от бразилката, която набра актив от 988 точки и изпревари световната шампионка с Германия от тази година Биргит Принц, която получи 507 точки.

Третото място остана за друга бразилка Кристиане, получила скромните 150 точки.

Победителката Марта стана голмайсторка на Световното първенство при жените в Китай тази година. Тя бе избрана и за най-добър играч на турнира, въпреки че Бразилия не можа да спечели световната титла за сметка на Германия.

"Това е голяма чест за мен. Много съм развълнувана", бяха първите думи на Марта след награждаването.