Изложба на Володя Казаков - живопис, акварел, ще бъде открита утре от 17.30 часа в Русенската художествена галерия.
Володя Казаков рисува от малък, а в гимназията прави плакати и лозунги. В началото на творческия си път е запленен от творчеството на Кандински, а от българските художници много харесва и до сега Величко Коларски и като творец, и като човек, съобщава RuseInfo.net.

Първата си самостоятелна живописна изложба художника прави през 1975 г. в Ботевград. По-късно има самостоятелни представяния в повече от тридесет града на страната и чужбина. Участва и в редица колективни изложби.
През 80-те години започва да се занимава и с карикатура. В периода 1997-1998 г. прави абстрактни творби.

Сред темите, които най-силно вълнуват въображението на художника са река Дунав, кулата в Ботевград и градският пейзаж. С тях са свързани голяма част от картините му ("Речен пейзаж", "Носталгичен оряховски пейзаж", "Душата на кулата", "Ботевград"). Вдъхновяват го също притчите и легендите. Акварелът е предпочитан от автора материал, макар че в последно време рисува предимно с маслени бои.

Творбите му са част от колекции на частни лица и организации. През 1995 година участва в един от първите пленери с природни материали, проведен на брега р. Дунав.

През август Володя Казаков ще участва със свои картини в бианалето "Приятели на морето" в Бургас.