Баскетболният Евроинс Черно море се разделя с всички опитни играчи в тима. Това разкри пред "Позвънете" президентът на клуба Асен Христов. През новия сезон "моряците" ще имат нова политика - ще разчитат изцяло на състезатели до 22-годишна възраст.

"Със Симеон Варчев обсъдихме някои неща и стигнахме до това решение. Мисля, че е правилно", отсече босът на варненци. "Моето желание бе да играем още през миналия сезон с млади баскетболисти. Тогава обаче не стана. Да се надяваме, че тази година ще е точно така", коментира по темата Варчев. Вицепрезидентът добави, че договорите на Гари Уеър, Хрисимир Димитров, Димитър Мираковски и Игор Бакович ще бъдат прекратени.

"Г-н Христов трябва да се разбере с тях. Няма как да са в тима, щом ще разчитаме на младите", заяви вицепрезидентът на "моряците". Той сподели, че ако бъде намерен качествен и млад баскетболист, то няма да има нищо лошо да подсили тима. "Селекцията с подрастващите играчи ще продължи. Със сигурност обаче ще гледаме само млади състезатели", допълни Варчев.