Наводнени търговски обекти, затлачени водостоци и замърсени улици с наноси от камъни и пясък е резултатът от гръмотевична буря, която се разрази следобед в Смолян. Това съобщиха от „Гражданска защита", цитирани от БиТиВи.

Най-много щети има в кв. „Устово", където е наводнено заведението „Чаршият". При дъждовете снощи то бе залято с 80 см вода. Екип на „Гражданска защита" извършва отводняване на обекта.

Големият поток дъждовна вода е изровил улици и е свлякъл наноси по редица улици в квартала, включително и в „Райково". Екипите на общината изчакват дъждът да спре, за да започне почистване на уличните платна, тъй като наносите затрудняват движението.

Заради бурята има и чести смущения в електрозахранването.

По-рано градушка с големината на орех падна в село Подвис, Бургаско.

Тя е нанесла щети по земеделската продукция на хората. Вчера по същото време пороен дъжд и градушка нанесоха много щети в Райково и Устово.

В столицата паднало дърво скъса контактната мрежа на тролейбусния транспорт в кв. "Дружба 1", съобщиха от "Столичен електротранспорт".

Спряно е движението на тролейбусите по линии с номера 4 и 11. Дървото е паднало върху контактната мрежа в района на ул. "Кап. Д. Списаревски" и ул. "Илия Бешков".