Изводът от управлението на ГЕРБ за една година е очевиден - то е катастрофа. Това каза по-рано в доклада си пред Единадесетата конференция на Софийската градска организация на БСП нейният председател Румен Овчаров, цитиран от БТА.

Той допълни, че за пръв път през последните 20 години толкова бързо и категорично се налага такъв извод. Овчаров посочи, че с управлението си ГЕРБ налага полицейщина, гони чуждестранните инвеститори, води неуспешна политика в образованието, здравеопазването. Няма и реална антикризисна програма, посочи той.

Овчаров заяви, че въпреки слабото управление на ГЕРБ, БСП не успява да привлече обществена подкрепа. Изборите за кмет на Габрово потвърдили кризата в партията.

Председателят на столичната организация на БСП засегна и темата за лидерството в партията. По думите му, опитите да се омаловажи този въпрос са вредни за развитието на БСП. Опитите да се симулира изкуствено единство са още по-вредни, допълни Овчаров. Може би е дошъл моментът новият лидер да бъде избран чрез общопартиен избор, посочи той.

При гласуването на дневния ред на заседанието беше предложено от него да отпадне изборът на кандидат за кмет на София и тази тема да се обсъди на специална конференция. С 63 гласа "за", 63 - "против" и 11 - "въздържал се" точката остана в дневния ред.