Петима души пострадаха при катастрофа на маршрутка край село Реброво, община Своге.

След като първоначално бе съобщено, че превозното средство се е преобърнало на пътя, стана ясно, че е паднало в дере от моста на селото.

Маршрутката е пътувала от столицата за Реброво.

Пострадалите са с различни наранявания и са приети в болници в Своге и София.

На мястото на инцидента са били изпратени четири линейки от София и от Своге.

Две жени са тежко пострадали, допълва БиТиВи.

Едната пострадала е на 59-години. Тя е с черепно-мозъчна травма и счупена ръка и в момента я оперират в болница "Пирогов", съобщи д-р Огнян Алексиев от Националния медицински координационен център в София.

В болницата в Своге е закарана 42-годишна жена с контузия на главата и гръдния кош. Тя ще бъде транспортирана в МБАЛ "Света Анна". Ранен е и 55-годишен мъж с разкъсно-контузна рана на главата и разкъсване на крака. Двамата също ще бъдат откарани в София.

Младеж на 15 години е с разкъсно-контузна рана на ръката, оказана му е медицинска помощ и е освободен за домашно лечение. Жена на 50 години е с контузия на главата, също и е оказана медицинска помощ и е освободена за домашно лечение. Шофьорът на маршрутката - 61-годишен мъж, е без никакви наранявания.

Той е останал на мястото на пътния инцидент, където ще му бъде взета проба за алкохол и ще се изяснят обстоятелствата около катастрофата.