Тази сутрин лекарите от доболничната помощ за пореден път завариха тревожна картина в сградата. Част от табелите с номерата на кабинетите им са изпочупени и остатъците от тях са на земята. Десетки пациенти, които в момента чакат за преглед, също наблюдават с недоумение следите от вандалския акт.
“Много е грозно това, което ни се случва. Вече сме напълно убедени, че подобни действия имат за цел да ни злепоставят”, категорични са потърпевшите. Лекарите обмислят да организират протест и да сигнализират националните медии за случващото се в доболничната помощ.
В момента д-р Сия Петрова и д-р Лъчезар Петров правят ремонт на кабинете си, но смятат да спрат с подобренията заради честите вандалски прояви в сградата. “Няма смисъл да продължаваме. Утре могат да разбият и нашите кабинети и да потрошат всичко, което сме направили”, каза д-р Петрова пред наш репортер.
Да припомним, че само преди два дни бяха разбити кабинетите на д-р Илка Иванова и д-р Каназирска, а преди това на д-р Ангелов, д-р Людмил Петров, д-р Бошняшка и други.