Днес следобед Светислав Пешич се появи изненадващо в Ботевград. Той  бе тръгнал за Правец, където тази вечер пристига мъжкият национален отбор след успеха на турнира в Минск, и изгледа последната тренировка на младежките ни национали преди утрешното им заминаване за европейското първенство - Дивизия Б.

По време на заниманието  той на няколко пъти обсъждаше със селекционера Георги Младенов определени ситуации, а веднъж дори прекъсна тренировката, за да  даде няколко конкретни съвета на играчите, След края на тренировката поговори с тях и лично им пожела успех в Австрия.

"На европейското първенство младежите имат шанс да се завърнат в  дивизия А - каза Пешич. - Радващо е и представянето на мъжкия отбор на турнира в Минск. Аз не бях там, но от разговора със старши треньора Росен Барчовски разбрах, че отборът като цяло се е представил добре. Особено радващо е добрата игра на племейкъра американския гард Калоуей, както и на центъра Николай Върбанов. Тази вечер в Правец ще получа по-подробна информация."

Светислав Пешич е идвал доста често в Ботевград. Той поддържа отлични взаимоотношения с доайена на модерния баскетбол в града Иван Колев. "За първи път бях тук  през 1982 година, след това идвах още няколко пъти. С Иван Колев, към когото изпитвам голям респект, пием кафе и си говорим за баскетбол", каза големият специалист.

На въпроса дали вече е избрал на какъв отбор ще бъде треньор - клубен или национален, отговорът на Пешич не бе  по-различен от досегашните запитвания към него. "Тук съм да помагам на националния отбор на България", бе лаконичен той.