Три минути преди края българите изоставаха с 8 точки разлика - 64-72 след допуснати доста грешки и неточни стрелби. До края обаче те оправиха мерника си от средно и далечно разстояние и на два пъти успяваха да изравнят с две тройки на Тихомир Желев и Божидар Аврамов за 74-74. 28 секунди преди края топката бе за португалците, които не успяха да вкарат кош, нашите взеха борбата  5 секунди преди края  и при стрелба Александър Янев бе фаулиран,, когато до сирената оставаха няколко десети от секундата. Варненецът обаче пропусна и двата си опита от наказателната линия и се стигна до продължение.


В него българите дръпнаха с 5 точки и до края на това допълнително време не позволиха на своите съперници да поведат или изравнят нито веднъж. Така 91-88 за България и изключително важна победа за отбора, воден от Георги Младенов.


Въпреки че пропусна двата решаващи удара в края на редовното време, Сашко Янев завърши с дабъл-дабъл, като отбеляза 23 точки и овладя 10 борби за 44 минути игра.Втори по резултатност с 19 точки е Божидар Аврамов, който има 7-4 от тройката, но направи прекалено много грешки - цели 9, от които 6 през първото полувреме. С 15 точки е Христо Захариев, с 13 - Тихомир Желев, с 12 - Васил Кьосев.


Днешният мач с Португалия, който е от група Б на европейския шампионат във втора дивизия,  бе в град Обервард, утре нашите се местят в Гюсинг, където от 19 часа срещат Финландия.


Отборът на Израел, който изигра в Ботевград 3 контроли с отбора на България, отстъпи драматично от Швеция с 4 точки разлика - 67-71 в първия мач от предварителната група А.