Управителят на Общинския пазар Михаил Чапанов е внесъл в ОбС докладна за актуализиране на таксите за ползване на стандартни търговски маси и заета площ, находяща се на промишления и зеленчуковия пазар в Ботевград. Ето и новите предложения: такса за ползване на стандартна търговска маса на промишления пазар – 2.50 лв./кв.м на ден; такса за ползване на заета площ на промишления пазар – 1.80 лв./кв.м на ден; такса за ползване на стандартна търговска маса на зеленчуковия пазар  - 1.80 лв./кв.м на ден; такса за ползване на заета площ на зеленчуковия пазар – 1.40 лв./кв.м на ден; такса за продажба от лек автомобил, паркиран до зеленчуковия пазар – 10 лв. на ден; такса за продажба от товарен автомобил, паркиран до зеленчуковия пазар – 20 лв. на ден; такса за ползване на места – общинска собственост, върху които се организират празници, събори, панаири и други друти мероприятия за продажба на стоки – 2 лв./кв.м на ден.
Производителите на селскостопанска и друга продукция, пенсионери и инвалиди ще заплащат 50 на сто от размера на актуализираните такси.
Предложенията за промени в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на община Ботевград ще бъдат обсъдени и гласувани на редовната сесия на ОбС, която ще се проведе на 29 юли.