Сръбският специалист Миле Протич е главният треньор на детско-юношеската школа на Балкан. Освен това той ще бъде и консултант на мъжкия отбор, събщи президентат на клуба Иван Гавалюгов.
Принципното съгласие между БК Балкан и Миле Протич бе постигнато още през юни, когато сърбинът бе за няколко дни в Ботевград. Той ще пристигне в Ботевград в края на следващата седмица и ще изпълнява новата си длъжност минимум една година.


Самият Протич има школа за подрастващи в Белград, в която по неговите думи се подготвят стотина деца. Той обаче ще бъде непрекъснато в Ботевград, където ще живее, докато работи за Балкан. Специалистът е продукт на школата на сръбскя гранд Цървена звезда. Преди да се съгласи да дойде в Ботевград  той имаше оферта от звездашите да работи в тяхната школа за подрастващи, но избра тази на Балкан.


Миле Протич е добре известен в България, най-вече от работата му в "Левски" в началото на 90-те години. С тогавашния мъжки тим на "Левски Тотел" той на два пъти стана шампион на България през 1993 и 1994 година и сптечели купата на страната през 1993-та. След работата му със синия клуб водеше отбори от арабския свят, както и такива в родната си Югославия.