Днес стартира дългоочакваното първенство на Англия. Първият сблъсък от програмата на 1-ия кръг е между съставите на Тотнъм и Манчестър Сити от 14:45 българско време. Два отбора, които воюваха и през изминалото първенство. Момчетата на Хари Реднап ще гонят задължителен успех, а и с оглед постоянните трансфери  в състава на Сити, то евентуална днешна победа на "шпорите" няма да изненада никой.

От 17:00 часа Астън Вила и Стилиян Петров приемат Уест Хем в интересен сблъсък, Болтън с Мартин Петров приема Фулъм, който е с новия си мениджър Марк Хюз.

Друг интересен момент в първия кръг ще бъде дали ще направи дебют за Блекпул бившият играч на ЦСКА Елиот Гранден в двубоя срещу Уигън. На тръгване от България френският футболист, заяви че се радва да напусне първенството ни, пък и това е най-нормалното нещо, след като отиваш да играеш в най-силното първенство в Европа, макар и за не чак толкова силен тим. Дригите срещи от 17:00 часа са Блекбърн - Евертън, Съндърланд - Бирмингам и Уулвс - Стоук Сити.

Срещите днес се завършват с мача на шампиона Челси, който приема УБА. Утре ще се играе безспорното дерби на кръга межу съставите на Ливърпул и Арсенал, а това е доваказтелство за класа. Двата състава са ни представяли спектакли и се очаква отново да ни направят свидетели на голямо шоу.

Димитър Бербатов и неговият Манчестър Юнайтед затварят кръга в понеделник със среща срещу Нюкасъл. "Свраките" едва ли ще могат да се противопоставят на доста добре изглеждащия тим на Сър Алекс Фъргюсън.