Sony Ericsson Xperia X10 Mini е носител на наградата "Mобилен телефон на Европа за 2010-2011" на Европейскията асоциация за картина и звук. Той е избран заради своята уникална комбинация от компактни размери и отлични възможности, представени чрез широк спектър от функции.

Това високо отличие още веднъж подчертава целенасочения стремеж на Sony Ericsson да предлага на потребителите смартфони, създадени за комуникация и забавление, чрез своята продуктова линия Sony Ericsson Xperia.

Редактори от 50 специализирани списания из цяла Европа определиха телефона за свой фаворит, като поставиха акцент върху стила и дизайна на телефона, както и лекотата при работа и общуване и то само с една ръка. Този приз е втори след престижната Red Dot Product Design Award 2010, която Sony Ericsson Xperia  X10 Mini спечели неотдавна.

Официалното становище на EISA журито гласи: "Xperia X10 Mini на Sony Ericsson е много малък и стилен мобилен телефон. Въпреки това, той предлага отлични технически възможности като GPS, Wi-Fi, 3G и 5-мегапикселова камера със светкавица.

Телефонът работи на Android платформа и осигурява на потребителите всички предимства на едно много по-голямо устройство, въпреки че размерите на сензорния екран са само 2,55 инча (6.48 см).

Неговите малки размери и тегло и различните панели в ярки цветове го правят идеалното средство за приобщаване на нежния пол към смартфон технологията. "

Умният графичен потребителски интерфейс - с четири сензорни ъгла с възможност за персонализация и интуитивна навигация, осигурява неограничени възможности и достъп до любимите приложения и интернет само с едно докосване.

Потребителите могат да получат едно уникално мобилно изживяване и да свалят игри, филми, музика и повече от 90,000 безплатни и най-търсени приложения в Android Market.