Над 5000 души присъстваха на официалното откриване на сезон'2008 на Боровец.

Под лъчите на зимното слънце 15 отбора се състезаваха в конкурс за най-оригинален снежен човек.

За целта организаторите от „Бороспорт" бяха подготвили снежни блокчета, както и лопатки, моркови, шалчета и други принадлежности, нужни за обработването на снега.

Скулптурите-аматьори се състезаваха в три категории - най-модернистичен и най-бохемски снежен човек и най-сплотен отбор.

Най-бохемският снежен човек  представляваше класически снежен човек с подходящи бохемски атрибути като лула, тъмни очила и спасителна жилетка, най-модернистичният беше направен в кубистичен стил с лица от всички страни, а най-сплотеният отбор в надпреварата направи снежен човек във формата на скиор.

Водещи на зимния купон бяха Иван и Андрей, а освен със снежните човеци и ските, гостите се забавляваха и с изпълненията на Румънеца и Енчев.

В деня на откриването всички запалени скиори ползваха 50% намаление от цената на дневната лифт-карта.

В седмичните дни дневната лифт карта за четириседалковия лифт "Ястребец Експрес", който обслужва пистите от ски зона Ястребец, струва 22 лв.
Цената на дневните лифт карти за всички съоръжения през този сезон е 33 лв. за уикенда и 55 лв. през седмицата, обявиха от „Бороспорт".

Децата, които присъстваха на празника, караха безплатно ски в снежния детски парк "BOROKIDS" - който отваря врати за втори сезон.

Паркът е оборудван с транспортна лента, въртележки, а слаломните врати са приказни герои, изработени от обезопасени меки материали. Специална демонстрация как се карат ски направиха и самият Дядо Коледа и отборът от джуджета.

Вечерта празникът ще завърши с голям нощен купон направо на пистата: нощно каране и музика от диджей Feelgroove.

Началото на нощното спускане ще поставят ски учителите от „Бороспорт" с традиционното огнено шоу.

От „Бороспорт" информират и за изграждането на нови системи за изкуствен сняг.
През пролетта и лятото тази година беше изградено водоснабдяването и електрозахранването на системата за изкуствено заснежаване на пистите от зона Ястребец.

Завършен е и първият етап по изграждането на нов водоем с обем около 200 000 куб. метра.

Целта е любителите на всички писти да бъдат обезпечени със снежна покривка през целия зимен сезон, независимо от климатичните условия.

Голяма част от съоръженията на Боровец работят още от 8-ми декември. Ранният сняг този сезон позволи на запалените скиори да стартират по пистите от ски зони Маркуджик и Ситняково.
На 15 и 16 декември зaработи и четириседалковият лифт "Ястребец Експрес" и перфекто обработените писти нa ски зона Ястребец посрещнаха първите си посетители.

Основните подобрения за настоящия ски сезон са концентрирани върху пистите от ски зона Ястребец. Всички писти са почистени и разширени.

Подобрени са връзките между отделните дялове, което позволява на скиорите да се качат на Маркуджиците и без да свалят ските да стигнат до подножието на пистите в централен Боровец и Ситняково.

 От този сезон и кабинковият лифт е с увеличен капацитет от 900 на 1200 души на час.