Преди малко кметът на общината Георги Георгиев и шефът на фирма „Барези” Тихомир Нинов прерязаха лентата на най-новата придобивка за живеещите в района на улица „Славейков”,” Дондуков” и „ Каблешков”. В междублоковото пространство работници ан „Барези” са  изградили игрище с футболни врати и баскетболни кошове,  две беседки и люлки. На игрището е направено и специално осветление.
Десетки живеещи в съседните блокове присъстваха на откриването, а най-радостни се оказаха децата, които отдавна са мечтаели за площадка, на която да играят. Именно от тях е тръгнала и идеята да превърнат калното междублоково пространство в игрище. Те сами започнали да разчистват терена, а родителите им се обърнали към общината.
„Времената са трудни, но въпреки това намираме средства да осъществяваме желанията на хората на живеят в по-добра среда” – заяви кметът Георги Георгиев. За благоустрояването на района общината е вложила 47 хиляди лева. „Това са парите от вашите данъци и от продажбатата на ненужно общинско имущество” – заяви кметът и призова хората да опазват съграденото и да го ползват дълго време. Той подари 33 фанелки на най-запалените малки футболисти.
Следващата стъпка в благоустрояването на района е да санираме жилищните блокове – обеща кметът пред събралото се множество.